Terhi Korte, Aimo Kortteen konepaja Oy

Työ jatkuu konepajalla

Toimitusjohtaja Terhi Kortteella riittää kiirettä, hyvää sellaista. Vientimarkkinat vetävät, ja Aimo Kortteen konepajalla kartoitetaan jatkuvasti uusia suuntia. Kotimaan markkinoiden suhteen odotuksia nostaa tieto, että litistysmyllyt on hyväksytty investointiavustuksen piiriin.

Monenlaista kuhinaa on myös yrityksen sisällä. Taloon on vuoden sisällä tullut uusia ihmisiä, monenlaisia kehitysprojekteja on käynnistetty ja tuotantoa päivitetty.

Samalla kulunut vuosi on ollut totuttelua uuteen aikakauteen, sillä yrityksen perustaja Aimo Korte menehtyi viime keväänä liikenneonnettomuudessa. Tytär Terhi tarttui vaikeassa tilanteessa yrityksen ohjaksiin ja sai samalla hoidettavakseen myös tärkeät kauppakumppanit Venäjällä. 

”Mikään ei tietenkään voi korvata henkilösuhteita, joita Aimo ehti luoda. Monille asiakkaille on kuitenkin iso merkitys sillä, että he ovat voineet esittää minulle surunvalittelunsa”, Terhi Korte toteaa.   

Lähes 50 vuotta on kulunut siitä, kun Aimo Korte valmisti ensimmäisen valssimyllyn. Vaikka yrityksen keskeinen hahmo on poissa, hänen työnsä jatkumo on Terhi Kortteen mukaan turvattu.

”Olin Aimon viimeisinä vuosina ollut hänelle oikea käsi ja keskustelukumppani. Muutaman viikon ajan Aimon poismenon jälkeen mietin raskain ajatuksin, miten osaan olla hänen todella suurissa saappaissaan ja korvata hänet. Oli helpottavaa ja vapauttavaa havahtua eräänä kesäkuisena iltana siihen ajatukseen, että kaikesta tapahtuneesta huolimatta voin tehdä tätä työtä omana itsenäni, perustaa päätökset omiin havaintoihin ja luottaa kokeneen henkilöstön voimavaraan.”

”Meillä oli Aimon kanssa melko lailla samat arvot ja ajatukset yrityksestä. Uskon ja luotan, että hän olisi tyytyväinen, jos näkisi mitä kaikkea täällä on nyt meneillään.”