Scandia Rent, autovuokraamo Ylivieska

Synnäri vaihtui autovuokraamoon


Vaikka autokaupunki onkin, vielä ennen kulunutta kesää Ylivieskassa ei ollut yhtäkään varsinaista autovuokraamoa. Tämä puute korjaantui, kun Scandia Rent -ketjuun kuuluva vuokraamo avasi ovensa heinäkuun alussa Ylivieskan rautatieasemalla.

Vuokraamoa pyörittää kätilö Merja Rautio, joka nyt totuttaa itseään uudenlaiseen työhön ja työympäristöön. Raution vakituinen työpaikka Oulaskankaan sairaalan synnytysosastolla on ollut vuosia vaakalaudalla, ja moni kätilöistä on ehtinyt miettiä oman uran jatkoa.

”Olimme mieheni kanssa jo aikaisemminkin pyöritelleet mielessämme ajatusta yrittäjyydestä. 
Autonvuokraus on kasvava ala, ja sain vinkkiä, että tällä alueella on palvelulle
kysyntää kasvavassa määrin. Sopiva tilaisuus tuli, kun Scandia Rent haki tänne yrittäjää”,
Rautio kertoo.

Rohkaisua ja taustatukea Rautio sai pitkään autoalalla työskennelleeltä mieheltään, ja yrityksen perustamiseen evästystä löytyi YTEK Yrityspalveluista. Vahva kotimainen ketju tarjosi hyvän ponnahduslaudan, ja onnekas sattuma oli myös sopivien tilojen löytyminen rautatieasemalta.

Yrityksen palveluihin kuuluvat henkilö- ja pakettiautojen vuokraus sekä leasing. Yksityisten ja yritysasiakkaiden lisäksi palvelua käyttävät vakuutusyhtiöt. Alkuvaiheen kokemukset ovat sen verran hyviä, että yrittäjän toiveissa on päästä laajentamaan lähialueille.

"Yksityisasiakkaat ovat myös hyvin löytäneet palvelun. Kesän aikana junalla tulleet lomailijat nappasivat tästä auton alleen ja jatkoivat matkaa esimerkiksi Kalajoen Hiekkasärkille. Yksityisasiakkailta on tullut hyvää palautetta, että palvelua on kaivattu", Rautio kertoo.

Hyppäys isosta organisaatiosta virkavapaalle ja oman itsensä herraksi on vaatinut totuttelua. Yrittäjän arki kaikkine haasteineenkin on silti ollut Raution mielestä palkitsevaa.

”On pitänyt löytää itsestä yrittäjämoodi ja oppia miettimään järkevät tavat toimia. Mutta tykkään kun saa mennä ja tehdä töitä. Tässä ei tarvitse miettiä kellokorttia, vaikka välillä pitää joustaa omasta vapaa-ajasta.”