Kirsi ja Veli

Yrittäjäpariskunnan arki on tasapainoilua työn ja yhteisen ajan välillä

Kun Kirsi Huhtelin-Lesell ja Veli Lesell lähtevät aamuisin omille toimistoilleen, varsin erilaiset työpäivät odottavat kumpaakin. Kirsi työskentelee kolmatta vuotta yksityisenä traumapsykoterapeuttina, ja Veli on kohta 25 vuotta pyörittänyt omaa videopalveluyritystään.

Yrittäjäpariskunnan tiet saattavat kohdata lounasaikaan, jolloin toinen kipaisee toisen luo eväitä syömään. Koska Velin työhön kuuluu paljon reissaamista, yhteinen hetki on osattava ottaa silloin kun se on mahdollista.

Yrittäjinä yhteisten lomien ja vapaiden järjestelyyn on paremmat mahdollisuudet kuin palkkatyössä. Mikään itsestäänselvyys se ei Kirsin ja Velin mukaan kuitenkaan ole. Valintoja joudutaan tekemään, jos toisessa vaakakupissa on yhteinen viikonloppuvapaa ja toisessa viime hetken työtarjous.

”On opittava pitämään kiinni myös perheen yhteisestä ajasta. Toisaalta taas yrittäjänä toinen ymmärtää, jos joskus kesken vapaiden on välillä piipahdettava töissä”, Veli toteaa.

Molemmille yrittäjyys on osoittautunut parhaaksi tavaksi harjoittaa omaa ammattia. Velin tapauksessa se on tällä seudulla jopa ainoa tie. 

”Koska Velin kohdalla yrittäjyys on ollut niin selkeä vaihtoehto, oli helppoa itsekin ryhtyä siihen oman alan asiantuntijana. Koen, että yrittäjänä olen saanut keskittyä tekemään sitä työtä, jota oikeasti haluan tehdä”, Kirsi sanoo.

Työn sisältöön liittyvät asiat jäävät kummallakin työpaikalle. Sen sijaan yrittämisen kiemuroita saatetaan joskus pohtia kotiloissakin.

”Puolin ja toisin pystytään tukemaan ja rohkaisemaan toista tarvittaessa”, pariskunta toteaa.