Johannes ja Markus Kinnunen, Vieskan konetarvike Oy

Koneväen palvelu on ammattilaisen työtä - myös verkkokaupassa

Tänä vuonna tulee kymmenen vuotta siitä, kun Johannes ja Markus Kinnunen ryhtyivät kauppiaiksi Ylivieskaan. Veljekset näkivät tuolloin tilauksen ”konemiehen tavaratalolle” ja perustivat IKH-ketjuun kuuluvan Vieskan Konetarvike Oy:n.

- Ajatuksena oli, että asiakas löytäisi saman katon alta mahdollisimman helposti ja monipuolisesti kaiken tarvitsemansa, kertoo Johannes Kinnunen, joka toimii yrityksen toimitusjohtajana.

Vieskan Konetarvike on vuosien varrella kasvanut tasaisesti, ja kivijalkamyymälässä käy asiakkaita sadan kilometrin säteeltä. Oman myymälätilan yritys rakennutti viisi vuotta sitten, ja verkkokauppa tuli kuvioihin viime vuonna. Kinnusen mukaan se täydentää kivijalkamyyntiä ja tuo asiakkaita ympäri Suomea. 

- Nykypolvi on jo tottunut käyttämään verkkokauppaa, ja haja-asutusalueilla pitkien välimatkojen takana se helpottaa tavaran hankkimista. Tärkeää on kohtuulliset toimituskulut ja verkkokaupan käytettävyys. Tuotteiden pitää löytyä helposti, ja myös ostamisen pitää olla vaivatonta. 

Konetarvikekaupassa kivijalkakauppaa on kuitenkin Kinnusen mukaan vaikeaa kokonaan syrjäyttää. Traktoreissa ja maatalouskoneissa osien tarve on usein akuutti, ja useimmiten tarvitaan myyjän ammattitaitoa ja tietoa asiakkaan tarpeista. Samasta syystä palvelua on oltava saatavilla myös verkkokaupassa. 

- Meillä on tavallista, että puhelin soi ja asiakas kyselee tuotteesta. Kun hän saa siitä varmuuden, on tilaaminenkin sen jälkeen helppoa.