Antti Hautamäki, Betker Oy

Kuukauden yritystarina:

Jouluksi uuteen konttoriin

Loppusyksy on yrityksissä tunnetusti kiireistä aikaa. Antti Hautamäellä siihen päälle ovat vielä tulossa muuttohommat.

Ei Bet-Ker Oy:n toimitusjohtaja toki firmaansa ole jättämässä. Muuttomatkakin on vain 500 metriä, tehdasalueen reunalta toiselle, jonne joulun alla valmistuu yrityksen uusi toimistorakennus ja henkilöstön sosiaalitilat.

”Tuotekehitykseen tarvittiin lisätilaa, ja päädyttiin sitten rakentamaan toimistolle uudet tilat. Vanhat jäävät laboratorion käyttöön”, Antti kertoo.

Uusi, 560-neliöinen rakennus on Arkkitehtitoimisto Jorma Palorannan suunnittelema, ja rakentamisesta on vastannut Rakennusliike Sorvoja Oy. Tiloissa näkyy myös visualisti Virve Arvolan kädenjälki.

Ohikulkijalle näkyvämpi muutos on, kun Sievintien varressa tällä hetkellä tyhjillään oleva Ruduksen betoniasema torneineen puretaan. Bet-Ker Oy:n omat tuotantotilat pysyvät ennallaan, mutta henkilöstössä on tapahtunut muutoksia.

”Firma on sellaisessa elinkaaren vaiheessa, että eläköitymisiä tulee. Vaikka uusia ihmisiä on rekrytoitu paljon, väki on vaihtunut silti tasaisesti ja hallitusti. Meillä on perinteisesti tehty pitkiä työuria”, Antti sanoo.

Yli 40 vuoden aikana Bet-Kerillä on nähty monet suhdannevaihtelut. Viime vuosien nousukausi on taannut, että tulenkestäville tuotteille on riittänyt menekkiä. Maailmanmarkkinoiden uhkakuvat heijastuvat kuitenkin raaka-aineen hankintaan.

Kierrätysmateriaalia lukuun ottamatta tehtaan on hankittava raaka-aineet maailmalta. Myös yrityksen asiakaskunta, Suomessa ja pohjoismaissa toimivat terästehtaat, ovat maailmanlaajuisia toimijoita.

”Reipas kansainvälinen asenne pitää tällä alalla olla”, Antti tiivistää.  

Kotikulmia avarammalle hän on ehtinyt katsella jo opiskeluaikoinaan ja työuran alkuvaiheissa. Reppuun on tarttunut kokemusta ulkomaita myöten. Viisi vuotta sitten Antista tuli paluumuuttaja, jolle myös kotiseudun hyvät puolet ovat kirkastuneet.   

”Arki täällä on helppoa, kun vertaa ruuhka-Suomeen. Täällä pystyy keskittymään työhön ja perhe-elämään, kun aika ei mene paikasta toiseen liikkumiseen. Kaikkea tarpeellista silti löytyy.”

Teksti ja kuva: Hanna Perkkiö