Ajankohtaista

Me olemme nyt Ylivieskan Kehityspalvelut!

Ytek on muuttanut keskelle kaupunkia torin laitaan ja uudistanut palvelujaan. Yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia palvelee kuitenkin yhä tuttu ammattilaisten joukko.


Yritysten ja yrittäjäksi aikovien palveleminen on alusta lähtien ollut Ylivieskan teknologiakylä Ytekin keskeinen tehtävä. Nykyään se huolehtii yhä laajemmin ja monipuolisemmin myös kaupungin elinvoiman kehittämisestä. Siksi Ytekin toiminta kulkee jatkossa nimellä Ylivieskan Kehityspalvelut.


– Uusi nimi kuvaa paremmin meidän nykyistä tehtäväämme. Yrityspalvelujen lisäksi siihen kuuluvat myös elinvoimaisuuden kehittäminen ja edunvalvonta. Ylivieskan kaupungin strategia uusittiin talvella, ja siinä yhteydessä meille määriteltiin entistä laajempi tehtäväkenttä, Ytekin toimitusjohtaja Sampo Siik kertoo.


Ylivieskan Kehityspalvelut korvaa aputoiminimenä tähän saakka käytössä olleen YTEK Yrityspalvelut -nimen. Samalla Ytek uudistaa myös graafisen ilmeensä ja verkkosivunsa.


Ytekin toimitilojen muutto Ylivieskan keskustaan tuo palvelut entistä lähemmäs asiakkaita. Kauppatorin laidalla sijaitsevaan liikerakennukseen siirtyvät Smarthousesta kaikki viisi työntekijää. Saman katon alta löytyvät myös Rieska-Leader ry:n uudet tilat.


– Haluamme olla entistä helpommin yrittäjien ja yrittäjäksi aikovien saavutettavissa. Näkyvyys katukuvassa auttaa ehdottomasti parantamaan palvelujen tunnettuutta, Siik toteaa.


Kun kyse on yrittämiseen, kehittämiseen ja elinvoimaan liittyvistä palveluista, sijainti kaupungin sydämessä, torin laidalla ja rautatieaseman läheisyydessä on Siikin mukaan mitä luontevin.


– Haluamme olla tuomassa oman panoksemme Ylivieskan keskustan kehittämiseen. Tästä läheltä löytyy hyvät pysäköintipaikat, ja tänne on kaikin puolin matala kynnys tulla asioimaan.


Uudet tilat ovat aiemmin olleet vakuutusyhtiön käytössä. Ne käsittävät yhteensä vajaat 300 neliömetriä, ja työpisteiden lisäksi käytössä on iso neuvottelutila. Tilojen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Skissin yrittäjä Virve Arvola.


Uutuutena on avoin yhteisöllinen työtila, joka on esimerkiksi yrittäjien, yrittäjäksi aikovien, etätyöläisten tai vaikkapa järjestötoimijoiden käytössä. Tarjolla on sekä työskentelykoppeja että avointa aulatilaa, joita voi toimistoaikoina maksutta käyttää väliaikaiseen tarpeeseen.


Yhteisölliset työtilat ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina. Esimerkiksi yksinyrittäjät tai etätyötä tekevät kokevat saaneensa niistä vaihtelua ja uusia ideoita työskentelyynsä.


Ytekin ja Rieska-Leaderin uusien tilojen avajaisviikkoa vietetään kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Perjantaina 7.6. on avoimien ovien päivä, jolloin yleisö on tervetullut tutustumaan paikkaan.